Få del i bøgerne

Vi har nye og gamle bøger i alle genrer og til alle målgrupper. Vores vigtigste aktivitet er, at vi giver gode, brugte bøger videre til steder, hvor en god læseoplevelse kan give frirum, inspirere, vække læselyst eller bare skabe en god hyggestund for den enkelte læser.

Vores erfaring er, at når bøgerne er frit tilgængelige, eller man bare kan tage dem med sig kvit-og-frit, så vækker det både nysgerrighed og læselyst. Fordi det netop ikke koster noget at prøve noget nyt. 

Indtil videre har vi indsamlet og leveret bøger til bl.a.: 

  • Kulturhuset Domus Felix, Lejre: Kogebøger og hobbybøger
  • Roskilde kvindekrisecenter: Skønlitteratur, krimier, børne- og ungdomsbøger
  • Roskilde Kulturskole (BGK): Kunstbøger
  • Center Avnstrup: Børnebøger, fagbøger, m.v.
  • Højskoler: Fagbøger, klassikere, digte m.v.
  • Bogbyttehylder og bogbyttearrangementer: Alle genrer

Vi indgår meget gerne nye samarbejder. Det kan være med daginstitutioner, botilbud, kunstskoler, ungdomsskoler, fælleskøkkener, døgntilbud, vandrehjem, o.a. Hvis du vil samarbejde eller har forslag til steder og/eller målgrupper, hvor gode bøger giver god mening, så skriv til os.

Vi udvælger og sorterer bøgerne i pakker / bogsamlinger ud fra de oplysninger, vi får fra institutionen og dét, som vi selv vurderer kan være interessant for målgrupperne de pågældende steder. Bøgerne udleverer vi i form af bogsamlinger i størrelsesordenen 50-200 bøger med mulighed for at få tilsendt flere bøger, efterhånden som behovet opstår.

Modtagerinstitutionen bestemmer selv, om brugerne må tage og beholde bogen, eller om den skal stilles tilbage i bogsamlingen. Alle bøger er markeret med et klistermærke, der fortæller læseren, at dette er en genbrugsbog fra Boglæns.